Acquire

Wat houdt Private Leasen in? Veel voorkomende vragen en antwoorden.

Er wordt steeds vaker gekozen voor het privé leasen van een nieuwe auto (Private Lease) in plaats van het kopen van een nieuwe auto. Alleen weten veel mensen niet wat Private Lease precies inhoudt en hoe het werkt. Wanneer kan je private leasen en wat zijn de voordelen? Wij zullen dit aan de hand van de volgende informatie uitleggen.

WAT IS PRIVATE LEASE?
Met Opel Private Lease kan je, als particulier, voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden. Vergelijk het met het huren van een auto voor langere termijn, waarbij je de periode zelf bepaalt: 30, 36, 48 of 60 maanden. In het maandbedrag zitten alle bijkomende kosten, alleen de kosten voor tanken betaal je nog zelf. 

WAAROM IS PRIVATE LEASE INTERESSANT?
Je weet precies wat je per maand betaalt aan je nieuwe auto. Je hoeft je geen zorgen te maken over een aanvullende autoverzekering, wegenbelasting, afschrijving of onderhoudskosten. 

VEELGESTELDE VRAGEN
Ben ik de eigenaar van de auto? 
Bij Private Lease ben je geen eigenaar, je huurt de auto in principe voor een bepaalde periode. Met Opel Private Lease is Opel Private Lease de eigenaar van de auto gedurende de contractperiode. Aan het einde van de looptijd kan je de auto weer bij Opel Private Lease inleveren en voor een nieuwe auto kiezen. 

Welke kosten zijn inbegrepen?
De volgende kosten zijn bij Opel Private Lease inbegrepen in de maandelijkse Private Leaseprijs:

  • Houderschapsbelasting
  • Reparaties, onderhoud en zomerbanden
  • Schadeherstel en glasreparatie
  • WA Casco verzekering met een eigen bijdrage op Casco van €225,00
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • 24-uurs internationale pechdienst
  • Vervangend vervoer na 48 uur
Welke kosten betaal ik extra?
De kosten voor brandstof betaal je zelf. Ook kosten voor parkeren, wassen, connectiviteitsabonnementen en updates van het navigatiesysteem, bekeuringen en tolgelden zijn voor eigen rekening. 

Heb ik te maken met bijtelling bij Private Lease?
Nee, omdat je het contract als particulier afsluit en de maandelijkse Private Leasekosten zelf betaalt, is er geen sprake van bijtelling.

Is een aanbetaling vereist/mogelijk?
Nee, een aanbetaling is niet vereist of mogelijk bij Opel Private Lease. Volgens het Keurmerk Private Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een Private Lease contract.
 
Kan ik het contract tussentijds beëindigen?
Ja, dat is mogelijk bij Opel Private Lease. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van de overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 30% van de resterende termijnen van het contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van jouw specifieke situatie. Opel Private Lease zal nooit meer kosten in rekening brengen dan in het geval je bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen. 
Opzegvergoeding. 
De vaste opzegvergoeding bedraagt 30% van de som van het restant van de leasetermijnen. Het maximum aan deze opzegvergoeding is altijd het totale bedrag dat je eigenlijk had moeten betalen wanneer je direct deze ‘nieuwe’ looptijd had gekozen.

Een rekenvoorbeeld: Contract van 250 euro per maand / 36 maanden. Na 24 maanden besluit je op te zeggen, er staan dus nog 12 maanden open. De opzegvergoeding bedraagt dan 12x250=3.000 * 30% = EUR 900,00. We berekenen ook altijd het maximum: wanneer je bij de start had gekozen voor 24 maanden was de leaseprijs 280 euro geweest. Het maximum is daarom 280-250 = 30 x 24 maanden = EUR 720,00. Omdat dit maximum lager ligt, hanteren wij dat bedrag als opzegvergoeding.


Is Private Lease een financiering?
Nee, het leasen van een auto via Opel Private Lease wordt volgens de huidige wet- en regelgeving gezien als een vorm van huur. Opel Leasing blijft dan ook eigenaar van de auto.

Hoe weet ik of Private Lease bij mijn financiële situatie past?
Wij willen voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is werkt Opel Private Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien Opel Leasing van een advies op basis van jouw persoonlijke situatie. 

Kan ik met een BKR registratie toch Private Leasen?
Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel/niet in aanmerking komt voor Opel Private Lease. Een rekenvoorbeeld: je sluit een leaseovereenkomst af met een maandelijkse leaseprijs van € 250 en een looptijd van 36 maanden. Arval registreert dan het volgende bedrag bij het BKR: 250 x 36 = 9.000 X 65% = € 5.850.

Zijn alle kosten voor onderhoud en reparatie inclusief?
Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die je niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen bij Opel Private Lease. Het tussentijds vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn. Neem in deze gevallen contact op met uw Opel dealer. 

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een Private Lease contract?
Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. Zo weet je zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo. Een Private Lease contract via Opel Private Lease voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease. 

Is het mogelijk de auto aan het einde van het contract te kopen?
Indien je interesse hebt om de auto over te nemen, kan je contact opnemen met de Opel dealer. Zij informeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard kan je aan het einde van de contractperiode ook een nieuw Private Leasecontract aangaan.

Is het mogelijk de auto aan het einde van het contract te kopen?
Indien je interesse hebt om de auto over te nemen, kan je contact opnemen met ons, de Opel dealer. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard kan je aan het einde van de contractperiode ook een nieuw Private Leasecontract aangaan.